نخستين برخورد با دلالان
ماجراي برخورد با دلالان از اسفند ماه سال 87 استارت خورد جايي كه تعدادي از مديران فوتبال ايران به توصيه مسئولان بلند پايه كشور اقدام به تهيه ليستي از افراد شاغل در بازار نقل و انتقالات كردند كه سالانه از كنار فعاليت هاي ناسالم خود ميليون ها تومان به راحتي به جيب مي زنند و به اصطلاح بازيكنان و مربيان درجه دوم و سوم فوتبال ايران را سركيسه مي كنند. اين عده از مديران فوتبالي كشور كه با آگاهي كامل پا در اين مسير گذاشته بودند در نخستين حركت خود اسامي تعدادي از دلالان و واسطه هاي معروف فوتبال ايران را به مراجع امنيتي ارائه دادند تا آنها در بررسي هاي اوليه خود از طريق بازجويي از اين افراد به ديگر افراد زير مجموعه اين جريان دسترسي پيدا كنند. مراجع امنيتي در گام نخست تعداد زيادي از واسطه هاي سرشناس را بازداشت كرد و از آنها بازجويي هاي لازم را به عمل آورد تا مشخص شود زير پوست فوتبال چه اتفاقاتي در حال وقوع است، با روشن شدن زوايايي پنهان اين پرونده و اعترافات هولناك برخي دلال هاي فوتبال ايران اين واقعيت مشخص شد كه برخلاف تصور برخي مديران فوتبال ايران فضايي پاك و سالم بر روابط برخي بازيكنان و مربيان فوتبال ايران حاكم نيست چرا كه برخي مربيان كه بعداً پاي آنها نيز به محاكم امنيتي باز شد از طريق دلال هاي نامبرده اقدام به اخاذي از بازيكنان فوتبال مي كردند تا علاوه بر مبلغ قراردادي كه از باشگاه طرف قرارداد خود دريافت مي كردند منبع درآمد ديگري هم داشته باشند.
ليست 101 نفره بيرون آمد
اين ماجرا ديگر به صورت جدي پيگيري نشد تا اينكه اخيرا ليستي از فدراسيون فوتبال بيرون آمده كه در آن از 101 نفر از افراد شاغل در فوتبال نام برده شده است كه هيچ باشگاه فوتبالي نمي تواند با آنها ارتباط داشته باشد. در ميان اين 101 نفر نام تعدادي از مديران، پيشكسوتان فوتبال، مربيان و خبرنگاران وجود دارد كه بعضا برخي از آنها با تعدادي از باشگاه هاي ليگ برتري نيز ارتباط دارند. خبرهاي دريافتي از فدراسيون فوتبال حكايت از آن دارد كه در آينده اي نزديك ليستي ديگر از فدراسيون به دست باشگاه ها و هيات هاي استان ها مي رسد كه نام دلالان ديگري در آن گنجانده شده است.
افزايش يك شبه پرتغالي هاي ليگ
در ظاهر به نظر مي رسد كه عزم فدراسيون فوتبال براي مبارزه با دلالي جدي است اما هم اكنون موجي از شيوه جديد دلالي در فوتبال ايران به راه افتاده كه نه حواس كفاشيان به آن است و نه معاونان و نزديكان او! اهالي فوتبال به خوبي متوجه اين موضوع شده اند كه اخيرا بسياري از تيم هاي ليگ برتري و ليگ يكي علاقه عجيبي به استفاده از مربيان و بازيكنان پرتغالي پيدا كرده اند؛ اگر تا چند ماه قبل تعداد پرتغالي هاي فوتبال ايران از انگشتان يك دست هم كمتر بود حالا خيلي ها از جذب مربيان و بازيكنان پرتغالي صحبت مي كنند! فصل گذشته باشگاه نفت كاستاي پرتغالي را به استخدام درآورد و اين فصل نيز تراكتورسازي به سراغ توني رفته است. از سوي ديگر يك مربي سرشناس پرتغالي نيز در ليست مربيان مورد نظر پرسپوليس قرار مي گيرد تا مشخص شود پرتغالي ها در فوتبال ايران طرفداران بسياري را پيدا كرده اند. در كنار تمام اين موارد، فريده شجاعي نايب رئيس سوم كفاشيان و رئيس كميته بانوان هم از حضور هلنا مارگريتاي پرتغالي در تيم ملي بانوان خبر داد. در زمين چمن نيز علاقه به بازيكنان پرتغالي زياد شده است؛ اگر چندي قبل ذوب آهن يك بازيكن پرتغالي گرفت حالا نفت آبادان با يك پرتغالي ديگر قرارداد مي بندد و استقلال نيز به دنبال جذب هافبك دفاعي مورد نظر خود از پرتغال است. مگر چه اتفاقي در فوتبال ايران رخ داده كه پرتغالي ها به اين شكل محبوب شده اند؟! تجزيه و تحليل ساده اين موضوع آن است كه پس از حضور كي روش در فوتبال ايران دروازه فوتبال ايران به روي پرتغالي ها باز شده است؛ اما آيا اين توجيه منطقي است كه پس از حضور كي روش تا اين اندازه پرتغالي به فوتبال ايران تزريق شود؟! چرا تا به امروز يكي از مديران فوتبال كشورمان به اين موضوع توجه نكرده كه اين پرتغالي ها چگونه و از چه كانالي وارد فوتبال ما مي شوند؟!
:: بازدید از این مطلب : 351